FN Blog / Oktatás / Megmondtam előre! A gárda tényező lesz!
Nyomtatás Betűméret
Megmondtam előre! A gárda tényező lesz! 2008-12-02 11:33:55
Írtam régen egy bejegyzést a különböző politikai mezben játszó szervezetek befolyásáról a fiatalokra. És tessék...

 

Itt az FN belföldi rovatában jelent meg egy írás a Magyar Gárda emelkedő társadalmi szerepéről. Ennek lényege, hogy egyre többen látják őket "össztársadalmi problémamegoldónak".  

http://www.fn.hu/belfold/20081201/gardat_uszitanak_hivatalnokokra/

Okos politikai elemzők rögtön megszólaltak. Naná! A lényegről persze nem beszélnek. Szerintem nem elég a Jobbik választási esélyeit meg a Gárda várható szerepbe találását értelmezni! Ha egyre többen akarják őket társadalmi szerepben látni, akkor előbb utóbb be is töltik ezt a pozíciót. Akit a nép akar, az nem tud nemet mondani.

A helyzet inkább az, hogy megint egy régi recept vált be. Mivel az állam balfasz és korrupt, így a politikai - félkatonai szervezetek társadalmi igények mentén tudnak szerveződni. Részei lesznek a közéleti megoldásoknak. Pozitív vagy negatív képpel, de jelen lesznek a gyerekek, kamaszok életében, az iskolában, az utcán, a lakóközösségekben. Megoldásokat mutatnak, módszereket ajánlanak.

Kellett ez? Most nézzük egy pillanatra politikai oldaltól mentesen. Kell egy újabb kisállam az köz társaságában?  Még nehezebbé válik mindenfajta társadalmi megegyezésen alapuló tevékenység. Többek között a nevelés is....  

Korábbi bejegyzésem a témában.

 

 


Cimkék: ifjúságpolitika, gárda
56 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. Akárki 2008-12-15 18:35:27
Nagyon helyes! Legyen is.
5. Rabrábi 2008-12-04 15:45:50
Ebben az országban, már régen kihalt a politikai becsület.
Nincs egyik oldalon se,hazánkét,értünk ténykedő ember.

A költség térítésük meg adóztatása is, csak egy kutya komédia!
Aki eddig kért, s kapott,4 millát,az most majd kapja a dupláját.Persze számla nélkül.

Sajnos,a tisztelt ház, felzabálta a lehetőségeket.
Igen, szaporodni is fognak a szélsőségesek.Nincs reményünk egy jobb életre,és ha a remény is meghal az emberek szívében,akkor torzul a személyiség.Torz énképpel hajlamosabb az ember a szélsőségek befogadására.
4. egy másik a sok polgár közül aki szeretne normális országban élni 2008-12-04 13:26:14
Mind a hármótokkal egyetértek, milyen érdekes egy kormánypárti hozzászoló sem irogat ide pedig ez aztán nem a kurucinfo, vagy talán nincsenek is ilyenek vagy csak fizetett szinészek?
3. egy a sok polgár közül akinek csak az adója fontos 2008-12-03 06:50:46
A kormány is kiaknázhatta volna a lakosság igényeit, de a választás után gyorsan kiderült, hogy ők egy másik maffia érdekét képviselik, és a választási program csak színjáték volt. A parlamenti ellenzék meg ugyancsak nem ér semmit.Egy normális országban már rég elsöpörte volna a nép az ilyen parlamentet, úgy hogy többet a politika közelébe sem kerülhetnének. Az a baj, hogy itt már csak radikális megoldás segíthet, teljesen új alapok kellenek. Alkotmányos, vagy törvényes megoldás nincs, és egyre kevésbé is lehet, amíg ilyen ifjú kommunisták dolgoznak a törvényhozásban mint pl. a legifjabb Bárándy.......stb
2. Kellner Miklós 2008-12-03 05:31:29
Teljes mértékben egyetértek!!!!
Az nem lehet,hogy egész Európában egyedül nálunk van már csak a bukott kommunisták által vezetett "kormány"!!!!!!!!!!!!!!!!
1. vonaki 2008-12-02 19:01:49
A gárda és a jobbik a bal-lib média álságos elhallgatásos magatartása és az emlitett korrupcios ügyek miatt nő meg

Szóljon hozzá!