FN Blog / Oktatás / Golyóstoll vagy klaviatúra?
Nyomtatás Betűméret
Golyóstoll vagy klaviatúra? 2008-11-03 00:16:04
Tudnak ezek az oroszok! Volt valamikor a mondás, egyben nyelvi - kulturális paradoxon, ami arra utalt, ha valami jó technikai megoldást láttunk a világban és már untuk, hogy nem lehet a miénk.

Aztán telnek az évek és az oroszok lassan tényleg tudnak. Nem, nem azt fogom állítani, hogy a világ technológiai élvonalába küzdik magukat az olajon meggazdagodva. (Ezt Kína teszi olaj nékül). De ami egyre inkább látszik: ügyesen használják amit meg lehet venni és tovább lehet fejleszteni. És most hagyjuk magára ezt a témát, mert amiről írni akarok az a klaviatúra. Jelen esetben orosz. De nem feltétlenül cirill. De methód!

Ez! Katt ide!

Előző bejegyzésem a gépkönyvről szólt, amibe az Ómagyar Mária Siralomtól a kortársakig mindenki beférne. Most annak a klaviatúrának a lehetőségéről elmélkedem, ami kultúra és nyelvfüggetlen, saját ízlésre szabható. Nincsenek rajta ugyanis billentyűk. Ezért minden egyes pontja ahova az ujjunk leüt, tervezhető, módosítható. Csak az lenne rajta, amit a tanulás, a munkánk megkíván. (A hülye gyereknek éppen az abc, hogy leírja a b+et. Akit meg nem biztonsági őrnek szánnak a szülei, annak pár ikonnal több).

Belegondoltam, hogy majd minden iskola kapna egy ilyet. Nem digitális táblát a terembe, hanem számítógépeket és sok ilyen klaviatúrát. (Tényleg csak belelgondoltam, nehogy valaki félreértse...). Megtanul klaviatúrát kezelni és tervezni reája funkciókat. Amire éppen szüksége van. Gyorsan, flottul. Írás és kép. Ami éppen kell.

Na ez nagyon tetszene.... 

 


Cimkék: oktatástechnológia
23 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. jenei zsolt 2008-11-03 23:23:10
na ja. tudom, azért írtam, hogy csak belegondoltam... :)
1. Klötzl Ferenc 2008-11-03 12:40:20
Csak az a kár, hogy mindez évek óta koncepció. Már több éve folyamatosan bejelentik, hogy jön, aztán mégse. Na mondjuk az ezer dollár körüli ár kicsit megszabná a felhasználók körét azt hiszem. Mindaz, amit leírtál tehát csak álom marad még egy jó darabig...

Szóljon hozzá!