FN Blog / Oktatás / Papír vagy monitor?
Nyomtatás Betűméret
Papír vagy monitor? 2008-10-29 15:24:50
Lassan ez a vita is lényegtelenné válik! A megoldás a szokásos: kinek mire és mikor....

 

A nagy és hasznos találmányok körül mindig világnézetek ütköznek. Aztán az idő megoldja. Emlékeztek még? Megöli-e a videó a mozit? Persze hogy nem! Talán a házi mozi majd igen. De még ez sem dőlt el végleg....

De ilyen viták régen is voltak:

Kódex vagy nyomtatott könyv?

Festmény vagy fénykép?

Színház vagy mozi?

Az Amazon egy új olvasógéppel jelentkezett kb. egy éve. Az eszköz nem kevés könyv szövegének a tárolására szolgál. Vihető, olvasható. Saját ízlés szerint feltölthető, használható. Sajnos még nem terjed olyan gyorsan, bár a spanyol El Pais szerint a Kindle az oktatási piacra készül vele betörni. Katt ide.

 

 

A részletesebb leírás itt!

Szerintem egy nagyon hasznos dolog készülődik. A felmérések szerint az internet és a számítógép megjelenése nem felelős az általános olvasási kedv csökkenéséért. (Inkább a TV.) Az utóbbi időben a web 2.0 megjenésével újra van mit olvasni, lehet átírni, újra fogalmazni. Ennek a kis pozitív változásnak lehetne egy fajsúlyosabb támogatója ez a könyvgép. Saját ízlés szerint válogatott írásokkal, könyvadaptációkkal, le és áttölthető formátumban. Én nagy lehetőségeket látok benne. Ha elérhető áron lesz és bőséges könyvadaptációk szerezhetőek majd meg hozzá.

 


Cimkék: oktatástechnika,
4 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!