FN Blog / Oktatás / e-learning bemutató!
Nyomtatás Betűméret
e-learning bemutató! 2008-10-05 21:28:17
Blogolok a korszerű oktatási technológiák terjesztése ügyében, aztán még nem is mutattam semmi érdekeset. Na akkor most!

 

Az e-learning biztosan és sajnos nagyon lassan haladva hódítja meg a Kárpát- medencét! Ez most nem kesergés, de éppen egy tanulmányt olvastam a közép-európai országok K 12 e-learning piacáról. Amiből sok újat nem, de néhány angol kifejezést megtanultam.

Na akkor lássanak pár demot, hogy most ne a szöveget szaporítsam!
 
Az első egy nagyon helyes kis gyakorlati e-learning. U.n. drag-drop feladat. Aki nem tudja mi ez, az kattintson alább és máris földrajz vizsgán érezheti magát. Élesben! Ha a térképek előtt mindig ideges lett, amikor meg kellett mutatni valamit, akkor hagyja ki.

Rakd ki Európát!

Természetesen magáról az e-learningről is van e-learning. Pörgetni és lehet és okosodni! (Az x-el lehet menekülni, ha besokalltál!)

Mi az e-learning?

A közigazgatás lassan rákap a távoktatásra és e-learningre. Ez örvendetes! Remélem a sok közszolga egyre pengébb elmével bír majd és nem fordulnak elő olyan kis színes esetek, hogy egy hajléktalan szállónak azért nem adnak ki működési engedélyt egy önkormányzatnál, mert az üzemeltető nem tudja garantálni a szobaszám után előírt gépkocsi parkolót. :) A közszolgák buknak az ECDL tananyagokra. Íme egy ilyen:

ECDL tananyag

De lassan változnak a nagy cégek és a hivatalok is. Ők nagyon aggódnak az ügyfelekért. Állítják minden ízükben remegnek, hogy szolgáljanak minket. Ha ez nem nagyon sikerül, az nem a számukra készített tananyagoknak róható fel!

Hatékony ügyfélkezelés tananyag

A másik nagy célcsoport a technológiát és a médiát már tudatosan használók. Nekik már nem lapról- lapra, azaz képernyőről – képernyőre haladó magyarázatokkal kell tananyagot készíteni. Mehet bele annyi multi és média, amennyi a dróton át tud menni. Íme két izgalmas tananyag. Történettel, zenével, képekkel, filmmel, szerelemmel és ésszel. 

Mit kell tudni a jogdíjakról?

Mit kell tudni a szellemi tulajdonról?

 


Cimkék: , IKT, e-learning
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. zsolt 2008-10-06 16:37:44
mindent szépen sorjában. ha minden tananyagot belinkelek, akkor nem marad következő alkalomra... de türelmetlen vagy.
1. Klötzl Ferenc 2008-10-06 13:50:26
Kár, hogy minden példa Eduwebes. Vannak ezen kívül is jó anyagok, Te is csináltál ilyeneket. Azokat miért nem mutatod be? Nem jó ez a marketinges szerep neked:)

Szóljon hozzá!