FN Blog / Oktatás / Magyar Life Long Learning Bálint
Nyomtatás Betűméret
Magyar Life Long Learning Bálint 2008-07-08 11:39:38
Van egy ember, aki személyes példával jár elől, milyen is az életen át tartó tanulás. Igazi Life Long Learner. De nem ismeri a közmondás második felét….

 

….. , hogy a jó pap holtig tanul ugyan, de nem holtig vizsgázik. Persze! Magyar Bálintról van szó. Oktatást már irányított, EU intézményt még nem. Nosza!

Kattints ide! Olvashatod, hogyan leszen Magyar Bálint kutatási és fejlesztési igazgató. Ráveti magát az Unióra! Nyomja majd a kakót!

 

Volt miniszterünk mindig megragadta az alkalmat a tanulásra. Kapaszkodik a tudás megszerzésének a lehetőségeibe. De valahogy a vizsgák nem nagyon mennek neki. Azokon bukdácsol.

Vajon hogyan irányítja majd azt a rengeteg pénzt, amit az EU tudományos kutatásokra szán? Kik kapják majd a forrásokat? Jogos a kérdés? Na és a személye? Egy ember sikere vajon miben mérhető? Mikor érik be vagy bukik meg végleg? Mindenesetre id. Magyar Bálintot foglalkoztatták ezek a kérdések. Írt is róla.

 

 

Biztos ebből is lehetne tanulni. Újabb vizsgák jönnek.   


Cimkék: oktatás, politika, EU
15 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. jenei zsolt 2008-07-28 15:50:54
mindig nagy örömmel olvasom a főiskolások megnyilvánulásait! különösen öröm, hogy nemcsak a jellemzően jobboldali egyetemisták és főiskolások tudnak megnyilvánulni :) egy miskolci főiskolás diploma értéke, többek között magyar miniszter tevékenysége miatt, tekintélyt és megbecsülést hoz majd gazdájának és lehetőséget ad a megélhetéshez... uff!
5. Miskolci főiskolás 2008-07-15 15:24:03
Zsoltikám ez szar volt. Druszádtól, a Bayertől szerintem van még mit tanulnod.
4. jenei zsolt 2008-07-10 12:39:30
szabadságra majd jövő héten! de valóban. ami a leginkább bukik m. bálintnál az éppen az, amit irsz. egy olyan párt tagjaként, amely 20 éven át a hatékonyság, a szakmaiség és a "megfelelő ember a megfelelő helyre" elvével küzdött az egyre csökkenő népszerűsége ellen? most a végjátékban meg kiderül mennyire is hittek benne? szomorú ez.
3. Szirmai Ottó 2008-07-10 11:16:03
Már azt hittem Zsolt nyári szünetet tart. De nem, és megint érdekes témát talált. Varga Zoltán úr hozzászólása tette igazán izgalmassá az "ügyet".
Hozzá kell tenni még az Alkotmány Bíróság egyik szereplőjének minapi TV-nyilatkozatát, melyben szintén erről a megbújó, a kertek alatt csörgedező örökzöldről volt szó: Milyen is legyen egy politikusi életpálya?
Hogyan választunk magunknak vezetőket?
Mennyi itt kérem szépen a feudalizmus, illetve a demokrácia aránya?
A megvadulni készülő magyar társadalom bajaiért mennyiben felelős az a felfogás, hogy bizonyos "szint" felett azt csinálhatok amit akarok és ami még ennél is fontosabb tetteimért nem tartozom felelősséggel, nem kell elszámolnom.
Amit leírtam közhelyesnek és demagógnak látszik, pedig nem az, és nem azért mert én írtam.
Magyar Bálint kinevezése engem is meglepett, pedig soha nem voltam az ellensége, sőt még hálás is vagyok neki, mert olyan projekteket vitt végig, amiben én is dolgozom. De mindig hiányzott nekem valami, valami olyasmi, amit annak idején a szentkirályszabadjai repülő ezred hajózó (pilóta) tisztjei mondtak, amikor, behavazott téli estéken (nem lehet repülni) a repülés-irányító toronyban arról beszélgettünk: Ki az igazi parancsnok? A válasz nagyon egyszerű és szívből jövő volt: Az, aki, ha azt mondja el kell mennünk és meg kell halnunk, akkor meg is tesszük. Jó, de van ilyen itt az ezredben? kérdeztem rá rögtön. Azonnal jött rá a válasz, bármikor, bárkitől kérdeztem: B.F. őrnagy. Nem az ezredparancsnok, nem a párttitkár, nem az elhárító tiszt. Az emberek pontosan tudták, hogy alapvető esetben kire kell hallgatni.
Mielőtt az a gyanú támadna, hogy pártkatona vagyok, nem! Csak azt látom, hogy ma nincs olyan ember, akiről honfitársaim tudják:
"Ha még egyszer azt üzeni
Mindnyájunknak el kell menni!"
Talán lesz! Reménykedjünk.
2. jenei zsolt 2008-07-10 11:07:08
nem magyar bálint elemző cikket írtam, ez egy reflexió. még elitélendőnek sem tartom, csak ironikusnak. éppen arra lennék kíváncsi, amit a linkelt cikk is feszeget. HOGYAN KERÜLT MOST ODA? ÉS KI BÍZTA MEG? mert ezt ő maga is ködösíti. mit tett a múltban? ne viccelj már....
1. Varga Zoltán 2008-07-09 18:35:43
Az a baj a posttal, hogy azon kívül, hogy megpóbál valamiféle elítélendőt írni egy általa nem kedvelt politikusról, semmiről sem szól és semmi konkrétumot nem tartalmaz. Nem tudjuk meg, hogy mit tett Magyar Bálint a múltban, ami kifogásolha volt, és nem tudjuk meg, hogy miért került most egy felelős pozícióba? Számomra nem világos, hogy ugyan mi a fene elítélendő van abban, ha egy poltikust bíznak meg azzal, hogy egy alapvetően politikai pozíciót betöltsön?

Szóljon hozzá!