FN Blog / Oktatás / Pedagógiák, államformák, kultúrák
Nyomtatás Betűméret
Pedagógiák, államformák, kultúrák 2008-02-26 21:44:02
Túlesve az ELTE PPK 4 éves pedagógus képzésén elég érzékenyen érintett egy Élet és Irodalom cikk, ami a pedagógusképzést, a menedzsereket és az informatikusokat egykalap alá véve támad.

Na meg a múltkori bejegyzésemre olyan sokan reagáltak. De tény: vannak a fejekben helyes gondolatok és van sok hülyeség is. Akit még érdekel a téma, annak olvasni valók az alábbi linkeken:

A pedagógia tudomáynok diktatúrája.

Írtam is rá választ.

A tudásmenedzsment demokráciája.

Lényeg, ami lényeg. Az oktatás és annak elvei, gyakorlata olyan dolog, amihez mindenki ért. Mindenkinek van ugyanis tapasztalata róla. Itt igazságot tenni ezért nem lehet. De a tudatos csúsztatások vagy a téves következtetések ellen érdemes szót emelni. Csak egy vicces példa. Korábbi munkahelyemen egy értekezleten a Magyar Telekom munkatársa komolyan, de szerencsére röviden értekezett a "céghűség kompetenciáról", mint létező munkavállalói készségről. Ezt magyarul úgyhivják: seggnyalás. De nem mondtam meg neki, mert annyira elképedtem, hogy mire magamhoz tértem már más témáról beszéltek körülöttem. Elég durva dolgok vannak a fejekben!

Ajánlom még Ormos Mária írását is. Szintén az ÉS-ben jelent meg.

Ormos Mária az oktatásról.

Hosssssssszú! De érdemes elolvasni.


Cimkék: oktatáspolitika
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!